Skal jeg købe Xenical til vægttab?

Posted on Category:Vægttab
Xenical

 •   Køb din medicin online
 •   Få en lægeordination valideret af læger
 •   Få det leveret til dit hjem inden for 24 timer

Xenical er et lægemiddel til behandling af fedme. Det virker i dit fordøjelsessystem for at forhindre optagelsen af omkring en tredjedel af fedtet i den mad, du spiser.

Xenical binder sig til fordøjelsesenzymer (lipaser) og forhindrer dem i at nedbryde noget af det fedt, der indtages under et måltid. Umetaboliseret fedt kan ikke optages og udskilles fra kroppen.

Xenical er ordineret til behandling af fedme i kombination med en kaloriefattig diæt.

Hvad du bør vide, før du køber Xenical i Danmark

Tag ikke Xenical hvis :

 • Hvis du er allergisk over for Orlistat eller nogen af de andre ingredienser i Xenical, bør du ikke bruge denne medicin.
 • Hvis du har vedvarende malabsorptionssyndrom (utilstrækkelig optagelse af næringsstoffer under fordøjelsen).
 • Hvis du har kolestase: (leversygdom)
 • hvis du ammer et barn

Hvordan man administrerer Xenical

Tag altid Xenical nøjagtigt som foreskrevet. Kontakt en læge eller apoteker, hvis du er i tvivl. Den anbefalede dosis af Xenical er en 120 mg tablet til hvert af dagens tre hovedmåltider. Dosis kan tages inden for en time før, under eller efter et måltid. Disse piller skal tages med vand.

Xenical bør anvendes sammen med en afbalanceret, kaloriefattig kost med et højt indhold af frugt og grøntsager, hvor ca. 30 % af kalorierne kommer fra fedt. Dit daglige indtag af fedt, kulhydrater og protein bør fordeles over tre måltider. Du bør derfor tage en kapsel til morgenmad, en kapsel til frokost og en kapsel til aftensmad. For at opnå optimale behandlingsresultater bør du undgå fedtholdige fødevarer såsom kager, chokolade og snacks mellem måltiderne.

Xenical

Xenical er kun effektivt i nærvær af fødevarer, der indeholder fedt. Derfor behøver du ikke tage Xenical, hvis du springer et måltid over eller spiser et fedtfrit måltid.

Fortæl din læge, hvis du af en eller anden grund ikke har taget din medicin som foreskrevet. Ellers kan din læge konkludere, at medicinen ikke har været effektiv, eller at du ikke har tolereret den, og han kan ændre din behandling uden grund.

Hvis du efter 12 uger ikke har tabt mindst 5 % af din oprindelige vægt, vil din læge stoppe din behandling med Xenical, hvis du ikke har tabt mindst 5 % af din oprindelige vægt.

Xenical er blevet testet i langtidsforsøg i op til fire år.

Hvis du har taget en for stor mængde Xenical, er situationen som følger:

 • Hvis du tager flere kapsler end foreskrevet, eller hvis en anden person tager din medicin ved en fejltagelse, skal du fortælle det til din læge, apoteket eller hospitalet, da lægehjælp kan være nødvendig.
 • Hvis du glemmer at tage Xenical, skal du tage det, så snart du husker det.
 • Hvis du glemmer at tage din medicin, skal du tage den, så snart du husker det, inden for en time efter dit sidste måltid, og derefter genoptage din sædvanlige doseringsplan ved dit næste måltid. Tag ikke en dobbelt dosis. Hvis du har glemt at tage flere doser i træk, skal du fortælle din læge det og følge hans eller hendes anvisninger.
 • Du må ikke ændre den foreslåede dosis, medmindre din læge beder dig om det.
 • Hvis du har yderligere spørgsmål om denne medicin, bedes du kontakte din læge eller apoteker.

Mulige bivirkninger

Xenical kan ligesom andre lægemidler give bivirkninger, men ikke alle brugere vil opleve dem.

Fortæl straks din læge eller apoteker, hvis du ikke har det godt med Xenical.

De fleste bivirkninger, der kan forekomme under behandling med Xenical, skyldes lægemidlets lokale virkning på fordøjelsessystemet. Disse symptomer er ofte milde, opstår i begyndelsen af behandlingen og udløses hovedsageligt af fedtholdige måltider. Disse symptomer forsvinder normalt, hvis du fortsætter behandlingen og spiser den foreskrevne mad.

Ekstremt typiske bivirkninger (påvirker mere end 1 ud af 10 brugere)

Hovedpine, mavesmerter/ubehag, akut eller øget trang til afføring, flatulens under afføring, fedtholdig afføring, løs afføring og hypoglykæmi er alle symptomer på divertikelsygdom (hos nogle patienter med type 2-diabetes).

Almindelige bivirkninger (påvirker 1 til 10 ud af 100 brugere)

Smerter/ubehag i endetarmen, løs afføring, inkontinens (afføring), oppustethed (hos nogle personer med type 2-diabetes), tandproblemer, uregelmæssig menstruation og udmattelse er alle symptomer på type 2-diabetes.

Desuden er følgende bivirkninger blevet registreret, selv om deres hyppighed ikke kan vurderes på grundlag af de foreliggende data:

Allergiske reaktioner: De vigtigste symptomer er kløe, udslæt, nældefeber (hudområder, der er let hævede, kløende og lysere eller rødere end den omgivende hud), alvorlig åndedrætsbesvær, kvalme, opkastning og utilpashed. Hudblærer (med sprængning af blærer). Divertikulitis (inficerede tarmposer), der siver ud af ryggen (endetarmen) I blodprøver kan man se høje niveauer af leverenzymer. Infektiøs hepatitis (leverbetændelse). Symptomerne kan omfatte gulfarvning af huden og det hvide i øjnene, kløe, sort urin, ubehag i maven og smerter omkring leveren (smerter under højre side af brystet), som nogle gange ledsages af nedsat appetit. Stop med at købe Xenical i Danmark og fortæl din læge, hvis du har disse bivirkninger. Galdesten. Kronisk pancreatitis (betændelse i bugspytkirtlen). Oxalat-nyresygdom (dannelse af calciumoxalat, som kan føre til nyresten). Brug Xenical med ekstrem forsigtighed. Antikoagulerende virkninger på koagulation.

Forholdsregler og forsigtighedsregler ved brug

Desuden kan vægtreduktion påvirke doseringen af medicin, som du bruger for andre sygdomme (f.eks. forhøjet kolesteroltal eller diabetes). Husk at fortælle din læge, hvis du tager disse eller andre lægemidler. Det kan være nødvendigt at ændre doseringen af disse lægemidler, hvis du taber dig.

For at få mest muligt ud af Xenical skal du følge den kostplan, som din læge har foreskrevet. Som med andre metoder til vægttab kan et for stort fedt- og kalorieindtag forhindre vægttab.

Denne medicin kan forårsage ufarlige ændringer i afføringen. Da din afføring indeholder fedt, der ikke er blevet nedbrudt, kan den blive mere og mere fedtet. Denne fare øges, når Xenical anvendes sammen med fedtrige fødevarer. Derfor bør fedtindtaget fordeles jævnt over dagens tre hovedmåltider, da mave-tarmproblemer kan forværres, hvis Xenical tages sammen med et fedtholdigt måltid.

For at undgå det sandsynlige tab af effektivitet af orale præventionsmidler på grund af alvorlig diarré, foreslås det, at der tages et supplerende præventionsmiddel.

Orlistat kan øge risikoen for nyresten hos personer med kronisk nyresygdom. Fortæl din læge, hvis du har problemer med nyrerne.

Børn

Børn bør ikke behandles med Xenical.

Andre lægemidler end Xenical

Fortæl din læge eller apoteker, hvis du i øjeblikket tager eller for nylig har taget anden medicin, herunder håndkøbsmedicin.

Det er vigtigt, fordi det kan gøre en af lægemidlerne mere eller mindre effektiv, hvis man bruger flere lægemidler samtidig.

Køb af Xenical i Danmark kan ændre effektiviteten af :

 • Behandling af blodpropper (f.eks. warfarin). Din læge skal muligvis kontrollere dit blods evne til at størkne.
 • Cyclosporin. Det er ikke tilrådeligt at tage cyclosporin samtidig. Din læge skal muligvis overvåge dine blodværdier af cyclosporin oftere end normalt.
 • Jodsalte og/eller levothyroxin anvendes til behandling af hypothyreose. Der kan forekomme nedsat skjoldbruskkirtelfunktion og/eller nedsat kontrol af nedsættelsen af skjoldbruskkirtelfunktionen.
 • Amiodaron. Kontakt din læge for at få råd om samtidig indgift.

Nogle fedtopløselige næringsstoffer, herunder betacaroten og E-vitamin, absorberes mindre godt, når Xenical anvendes. Derfor bør du følge din læges anvisninger og spise en afbalanceret kost med meget frugt og grøntsager. Det er muligt, at din læge kan anbefale, at du tager et multivitamintilskud.

Orlistat kan forårsage en ubalance i epilepsimedicin ved at nedsætte absorptionen af epilepsimedicinen. Dette kan føre til kramper. Kontakt en læge, hvis du bemærker en ændring i hyppigheden eller sværhedsgraden af anfald, når du tager Xenical sammen med antiepileptiske lægemidler.

Personer, der bruger acarbose, bør ikke købe Xenical i Danmark uden recept (et antidiabetisk lægemiddel til behandling af type 2-diabetes mellitus).

Xenical med mad eller drikke

Xenical kan tages op til en time før, under eller efter et måltid. Pillen skal tages med vand.

Graviditet og amning
 • Det anbefales ikke at bruge Xenical under graviditet.
 • Under behandlingen med Xenical bør du ikke amme dit barn, da det ikke vides, om Xenical går over i modermælken.
 • evne til at køre og bruge maskiner
 • Der er ingen kendte virkninger af Xenical på evnen til at køre bil eller bruge maskiner.
Opbevaring af Xenical
 • Opbevares utilgængeligt for børn og deres øjne.
 • Blisterpakninger
 • Brug inden udløbsdatoen, der er angivet på æsken.
 • Opbevares ved 25oC eller derunder.
 • Opbevar produktet i den ydre beholder. Meget følsom over for lys. Følsom over for fugt.
 • Glaskrukker
 • Brug produktet inden udløbsdatoen, der er trykt på glaskrukken.
 • Opbevares ved eller under 30oC.
 • Pakken forsegles godt. Følsom over for fugt.
 • Må ikke bortskaffes i spildevand eller i husholdningsaffald. Spørg apoteket, hvad du skal gøre med ubrugt medicin. Disse foranstaltninger har til formål at beskytte miljøet.
Indholdet af kassen og andre oplysninger

Den aktive ingrediens hedder orlistat. Hver orlistat-tablet indeholder 120 mg.

Andre ingredienser omfatter mikrokrystallinsk cellulose (E460), natriumstivelsesglycolat (type A), povidon (E1201), natriumlaurylsulfat og talkum. Gelatine, indigokarmin (E132), titandioxid (E171) og blæk udgør kapselskallen.

Lægemidlets udseende og emballagens dimensioner

Xenical-kapsler er turkise i farven og er mærket “XENICAL 120”. De er blisterpakket i glasdåser, der indeholder enten 21, 42 eller 84 kapsler.

Der sælges ikke alle pakningsstørrelser.

Write a Reply or Comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *